- Advertisement -

Izvjestilac njemačkog Bundestaga: Dodikova politička karijera gotova je do oktobra

Preporučujemo

-Rata neće biti u Bosni i Hercegovini i na Zapadnom Balkanu, to što se dešavalo 90-ih godina neće se opet desiti i Njemačka i EU će se boriti za stabilnu BiH i Zapadni Balkan… Za dvije sedmice idem u Srbiju da razgovaramo o stabilizaciji cijelog Zapadnog Balkana zato što oni igraju jako bitnu ulogu… Put Srbije nije do Rusije nego put Srbije treba da bude u Evropsku uniju, kazao je izvjestilac Bundestaga za zapadni Balkan Adis Ahmetović.

O svojim izjavama da je trenutna situacija “šah-mat” za Dodika, Ahmetović je kazao: “Ako si predsjednik BiH nisi se odlučio da radiš samo za konstituciju BiH nego i za Dejtonski sporazum iza kojeg stoji cijeli svijet. Ako napaš Dejton i gospodina Schmidta ne napaš samo njih već i Njemačku i EU i tu više nema tolerancije. Mislim da imaju i druge jake snage u Republici Srpskoj koje imaju velike šanse i opozicija koja hoće da radi za Dejton i Bosnu i Hercegovinu i te snage treba podržati i mislim da je politička karijera ovog predsjednika gotova do oktobra.”, piše Oslobođenje.

 

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Vučić: Najžešći pritisci po pitanju Kosova, imamo velike probleme

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se nalazimo u specifičnoj situaciji po pitanju svih dešavanja na i...