Jaka kiša poplavila Split, stanovnici ostali bez struje

Preporučujemo

Kiša koja od subote navečer pada poplavila je splitske ulice. Najgore je bilo u Dioklecijanovim podrumima koji i inače poplave za svake jače kiše, ali vode ipak nije bilo dovoljno da bi je vatrogasci svojim pumpama izvukli. Na ulici prema izlazu iz grada, kod Antipirosa stvorio se veliki bazen vode koji otežava prolazak, a stanovnici Sućidra su ostali bez električne struje. Vatrogasci su već sanirali požar na instalacijama u ulici Put Plokita, a stalno izlaze i na intervencije ispumpavanja vode.

– Dobili smo na desetke poziva građana, ali uglavnom se radilo o bujicama na cestama i začepljenim šahtama. Naravno da smo intervenirali, ali treba napomenuti da to nije naš posao. Zna se kome se plaćaju oborinske vode i ko što treba raditi – rekli su splitski vatrogasci.

- -

Stanje je loše i kod kružnog toka u Solinu gdje se neposredno prije uzbrdice na priključku za Mercator napravila velika lokva, a na cesti iznad Poljuda napravilo se pravo malo ‘jezero’ u koje je upalo nekoliko vozila. Zbog nestanka struje, u gradu ne rade ni neki semafori, piše portal Dalmacija danas.

Iz policije, koja zasad nema prijave o nemogućnosti prolaska cestom, su apelirali na oprez u saobraćaju.

Prema podacima s Crometeo mjerne postaju Split Spinut, posljednja 24 sata palo je 57 litara kiše po kvadratnom metru, od čega 48 od ponoći.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...