Jako nevrijeme pogodilo Bosansku Krupu: Voda odnijela potporni zid dug 10 metara

Preporučujemo

Proteklu noć je Bosansku Krupu pogodilo nevrijeme praćeno jakom i obilnom kišom, vjetrom i ledom. Najveće štete pretrpilo je područje Bosanske Otoke, naselja poput Ljusine, Baštre, Kajteza, Crkvine, Ćevanuša.

Bujice koje je stvorila kiša prodrle su u stambene objekte, uništile usjeve, doslovno cijele plantaže krastavaca, malina i kukuruza, pokrenule klizišta, odnijele nasip na putevima pa čak i potporne betonske zidove.

- -

Prema prvim procjenama na terenu štete su ogromne, najveće na putnoj infrastrukturi i poljoprivrednim usjevima. Sve raspoložive ekipe su na terenu, utvrđuje se činjenično stanje i vrše preventivne mjere kako bi se normalizirala situacija.

„Obišli smo lokacije koje su pretrpile ozbiljne štete. Lično sam se uvjerio da je voda doslovno poharala pojedine usjeve, uništila lokalne puteve, a najviše me je iznenadila činjenica da je zajedno s vjetrom desetine metara nosila mješalice za beton i srušila potporni zid dug deset metara“, ističe načelnik Općine Bosanska Krupa Armin Halitović i naglašava da je sada prioritet puteve učiniti prohodnim i sanirati štete koje su pričinjene na stambenim objektima.

Povrijeđenih osoba, prema dosadašnjim izvještajima, nije bilo.

Najnovije

Uskoro raspuštanje Hrvatskog sabora: Parlamentarni izbori u aprilu ili maju

U Zagrebu je danas održana sjednica predsjedništva HDZ-a na kojoj je donijeta odluka da će Hrvatski sabor biti raspušten...