Jakub Suljkanović iz SDA novi premijer Tuzlanskog kantona

preporučujemo

Jakub Suljkanović, dosadašnji ministar finansija, imenovan je za novog premijera Tuzlanskog kantona.

Za ministra za boračka pitanja izabran je Enes Gegić, a za ministra finansija Miralem Nuhanović, donedavni savjetnik premijera Gutića i bivši ministar u ekspertnoj Vladi TK, koja je naslijedila SDP-u vladu.

Nova ministrica za mlade, kulturu i sport je Slavena Vojinović, dok je novi ministar poljoprivrede Mufid Klinčević.

Nepopunjeno je još uvijek ministarstvo prostornog uređenja, dok je još uvijek neizvjesno mjesto ministra za rad i socijalnu politiku, koje je dosad obavljao SBiH-ov Zoran Jovanović. Prijedlozi za ove ministarske pozicije bit će dostavljene naknadno.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Skupštine TK sa 20 ruku za, dvije protiv i 11 suzdržanih, izglasana je smjena Vlade, odnosno premijera TK-a Bege Gutića. Iako je smijenjena cijela Vlada, praktično su, zapravo, od šest ministara iz SDA smijenjena četiri koja nisu imala podršku Mirsada Kukića

Smijenjeni su ministar za pitanja mladih Srđan Mićanović, poljoprivrede Abdulah Zukić, prostornog uređenja Hasan Fehratović i ministar za boračka pitanja Fahrudin Skopljak. Njima su ponuđena mjesta u novoj vladi, ali su oni ponudu odbili.

Izvor: Oslobođenje

Najnovije

Radnici Boksita u Milićima imaju dvije opcije: Vakcinacija ili otkaz

Rajko Dukić, predsjednik Boksita, izdao je instrukciju, odnosno naredbu radnicima te kompanije iz Milića da sa vakcinišu. U suprotnom,...