Japalak uputio hitan apel načelniku Općine Hadžići za pomoć narodu Republike Turske 

Preporučujemo

Vijećnik Salko Japalak (SBiH) u Općinskom vijeću Općine Hadžići uputio je hitan apel za pomoć narodu Republike Turske pogođene razornim zemljotresima.

Japalak je naglasio da se prijatelji u nevolji poznaju i pozivao Općinskog načelnika da se iz budžeta Općine Hadžići izdvoje sredstva i u saradnji sa pobratimljenim općinama u Republici Turskoj iskomunicira ono šta je najpotrebnije građanima Turske.

Njegov status na društvenim mrežama prenosimo u cjelosti:

Republika Turska je uvijek bila uz građane Bosne i Hercegovine. Svoju nesebičnu pomoć su davali kada je nama bilo najteže. Institucije Republike Turske su kroz godine ulagale u obnovu i razvoj Općine Hadžići. Vođen narodnom izrekom “prijatelji se u nevolji poznaje” pozivam Općinskog načelnika da:

  •  iz Budžeta Općine Hadžići izdvoji sredstva za pomoć narodu Republike Turske pogođenim najrazornijim zemljotresom u posljednjih 100 godina,
  • u saradnji sa pobratimljenim općinama u Republici Turskoj iskomunicira ono šta je najpotrebnije građanima Turske,
  •  pozove građane i privredne subjeke na prikupljanje osnovnih životnih namirnica, a nakon toga i organizirati prevoz u zemljotresom zahvaćene općine.

Nadam se da će Hadžići djelovati promptno. Jer naše je samo ono što damo, poručio je Japalak.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...