Jasmina Biščević-Tokić: Konaković svojim rječnikom kontaminira javni prostor

preporučujemo

Jasmina Biščević Tokić, zastupnica Stranke demokratske akcije u Skupštini Kantona Sarajevo, stala je u odbranu svog stranačkog šefa Bakira Izetbegovića, poručivši da nivo komunikacije predsjednika Naroda i pravde Elmedina Konakovića ne odgovara ni ulici.

“Konaković je posljednjim komentarom da ‘više voli BiH nego što predsjednik Izetbegović voli suprugu Sebiju’ pokazao da ne poštuje brak i porodicu, te da nije moralno i politički dorastao poziciji koju trenutno obnaša”, napisala je Biščević-Tokić na Facebooku.

Napominje kako takav nivo komunikacije ne odgovara ni ulici, a naročito ne javnom političkom diskursu u kojem se Konaković pokušava predstaviti kao relevantan faktor.

“Prizemni vokabular, izostanak manira i zadiranje u tuđu privatnost potvrđuju da Konaković ne preza ni od čega u borbi za vlast, pa čak ni od uvreda najsvetijih vrijednosti kao što su brak i porodica”, istakla je Bišćević-Tokić.

Navodi da ovakvim istupima Konaković šalje jako lošu poruku građanima Kantona Sarajevo, lošiju čak i od one da je u sistemu o čijoj sigurnosti brinu kadrovi Naroda i pravde potrebno biti naoružan ili da ta stranka ima vojsku spremnu za fizičke obračune.

“Ako već neće zbog vlastitog dostojanstva i političkog kredibiliteta, Konaković bi zbog građana Kantona Sarajevo trebao u svojoj borbi za fotelje prestati kontaminirati javni prostor ovakvim uličarskim rječnikom i prizemnim uvredama”, zaključila je Biščević-Tokić.

Najnovije

Koliko je BiH vakcina do sada naručila i platila, a koliko ih je stiglo

Do sada je u Bosnu i Hercegovinu, putem COVAX mehanizma, stiglo 191.220 vakcina protiv COVID-19, što je podatak do...