Javna tribina u Tuzli : Legalizujte kanabis u medicinske svrhe

Preporučujemo

U Tuzli će se 17.07.2019 od 19:00 sati u velikoj sali TC DRAMAR održati javna tribina na temu „Legalizujte kanabis u medicinske svrhe“.

Gosti na tribini će biti aktivisti, oboljeli od raznih bolesti kojima liječenje kanabisovim uljem pomaže te brojni predstavnici raznih udruženja oboljelih.

- -

Mnoge Europske zemlje su usvojile liječenje kanabisom kao pozitivno iskustvo , a u našem okruženju Slovenija i Hrvatska su odavno legalizovale liječenje kanabisom , s tim da su Slovenci otišli korak dalje i osnovali čak i Insitut za liječenje ovom ljekovitom biljkom.

Poznato je da mnogi oboljeli u BiH na crnom tržištu nabavljaju ulje kanabisa čija cijena dostiže i do 1.000 eura upravo iz razloga što kanabis u našoj zemlji nije legalizovan za liječenje.

Legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe će se postići i to da se reguliše crno tržište ali i ono glavno, a to je da se oboljelima da mogućnost za liječenje MS, Kronova bolest , Dijabetes, kardiovaskularna oboljenja, autoimuna oboljenja, HIV, hepatistis C, reumatoidni artritis, neuropatski bolovi , fibromialgija, psorijaza , neurološka oboljelja i drugo.

Gosti na tribini će biti: Mersudin Muminović- predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze TK , Irfan Ribić- predsjednik udruženja KANABIH, Hajra Jahić Bajrić- predsjednica Udruženja NIJEMI KRIK, Omer Isović iz udruženja ZMAJEVO SRCE, Omer Berbić, predsjednik Foruma mladih NAŠE STRANKE , prim.mr.sci Zahida Binakaj – mr.ph, predsjednica Komore magistara farmacije FBIH , i drugi.

Najnovije

Salkić odgovorio Delegaciji EU: Na širenje lažnog narativa nećemo šutjeti

Poslanik u NSRs Ramiz Salkić (SDA) oštro je kritikovao pismo koje je Delegacija EU u BiH uputila žrtvama genocida...