Javna tribina u Tuzli : Legalizujte kanabis u medicinske svrhe

Preporučujemo

U Tuzli će se 17.07.2019 od 19:00 sati u velikoj sali TC DRAMAR održati javna tribina na temu „Legalizujte kanabis u medicinske svrhe“.

Gosti na tribini će biti aktivisti, oboljeli od raznih bolesti kojima liječenje kanabisovim uljem pomaže te brojni predstavnici raznih udruženja oboljelih.

Mnoge Europske zemlje su usvojile liječenje kanabisom kao pozitivno iskustvo , a u našem okruženju Slovenija i Hrvatska su odavno legalizovale liječenje kanabisom , s tim da su Slovenci otišli korak dalje i osnovali čak i Insitut za liječenje ovom ljekovitom biljkom.

Poznato je da mnogi oboljeli u BiH na crnom tržištu nabavljaju ulje kanabisa čija cijena dostiže i do 1.000 eura upravo iz razloga što kanabis u našoj zemlji nije legalizovan za liječenje.

Legalizacijom kanabisa u medicinske svrhe će se postići i to da se reguliše crno tržište ali i ono glavno, a to je da se oboljelima da mogućnost za liječenje MS, Kronova bolest , Dijabetes, kardiovaskularna oboljenja, autoimuna oboljenja, HIV, hepatistis C, reumatoidni artritis, neuropatski bolovi , fibromialgija, psorijaza , neurološka oboljelja i drugo.

Gosti na tribini će biti: Mersudin Muminović- predsjednik Udruženja oboljelih od multiple skleroze TK , Irfan Ribić- predsjednik udruženja KANABIH, Hajra Jahić Bajrić- predsjednica Udruženja NIJEMI KRIK, Omer Isović iz udruženja ZMAJEVO SRCE, Omer Berbić, predsjednik Foruma mladih NAŠE STRANKE , prim.mr.sci Zahida Binakaj – mr.ph, predsjednica Komore magistara farmacije FBIH , i drugi.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...