Je li Dodik zapečatio sudbinu Javnog servisa:„BHRT nije ni formiran kao rezultat unutrašnjeg dogovora Republike Srpske i Federacije…“

Preporučujemo

Pitanje Јavnog servisa BHRT je unutrašnje pitanje BiH i ne vidim nijedan smislen razlog zašto pojedini stranci treba da se miješaju u to, kaže predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik.

-Ali znajući da se u toj skupini nalaze smutljivci poput Marfija, britanskog ambasadora, i lažnog Šmita, onda je jasno da se pokušavaju miješati u sve. Ako mogu, neka oni riješe probleme na BHRT, koji je iskrojen pod pritiskom i pravilima koje su ranije kreirali njihovi prethodnici, napisao je Dodik na društvenoj mreži X.

- -

Kaže da BHRT nije ni formiran kao rezultat unutrašnjeg dogovora Republike Srpske i Federacije.

-Zato bi bilo korektno da se bar ne oglašavaju jer nas upravo njihovo saopštenje udaljava od mogućnosti da nađemo rješenje, kaže Dodik.

Postavlja se pitanje o kakvom to rješenju priča Dodik, i je li ovo najava konačnog raspleta vezanog za opstanak Javnog servisa Bosne i Hercegovine!?

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...