Jedan od milijardu: Osmogodišnji dječak sam pobijedio terminalni rak bez lijekova

Preporučujemo

Julian Malankowska (8) zaprepastio je ljekare nakon što se počeo oporavljati od raka koji je bio u terminalnoj fazi, nakon što su mi dijagnosticirali leukemiju kada je imao samo dvije godine.

Ljekari i njegovi roditelji uspjeli su pronaći donora koštane srži i oko Božića 2014. godine njemu je urađena operacija, no rak se opet vratio. Julian je 2016. ponovo završio u bolnici jer mu je curila krv iz nosa.

- -

Njegova majka je tada počela istraživati i pronašla je na internetu terapiju T-stanicama koja se izvodi u SAD-u. Julian je postao prvo dijete koje je prošlo istu terapiju u Manchesteru.

Iako se u početku činilo da je terapija uspjela, rak se vratio u junu 2017. godine. Tada su ljekari rekli njegovim roditeljima da mu više ne mogu pomoći.

Prestali su mu davati terapije jer je rak bio u terminalnoj fazi. No dječakova majka Aneta (30) se nije predavala. Kaže kako je uvela posebnu dijetu za Juliana i davala mu nekonvencionalne lijekove.

“Kombinirala sam dijetu, sikavicu, alkalnu vodu i svježi sok”, kaže Aneta koja je uvjerena da je to pomoglo njezinom sinu. Ljekari su ostali u čudu i rekli su obitelji da je ovo jedan od slučajeva na njih milijardu.

- -

Julianovo stanje se toliko poboljšalo da sada ima blaži oblik leukemije koji je izlječiv.

Dječak je trenutno u bolnici u Manchesteru gdje opet ide na kemoterapiju nakon koje će mu ljekari, budući da prvi pokušaj nije uspio, opet translatirati koštanu srž. Nadaju se da će rak nakon toga biti u remisiji, prenosi radiosarajevo.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...