Jednokratne naknade i pomoć porodiljama s područja Općine Novo Sarajevo

Preporučujemo

Za šest mjeseci ove godine dodijeljene su jednokratne naknada po rođenju blizanaca, trećeg i svakog narednog djeteta, te mjesečne novčane pomoći za nezaposlene porodilje.

Pravo na jednokratnu naknadu porodiljama koje su dobile blizance, treće, četvrto i svako naredno dijete u iznosu od 500 KM  ostvarile su 32 porodilje. I to: 24 majke trećeg djeteta, 5 majki blizanaca, 2 majke četvrtog djeteta i 1 majka petog djeteta.

- -

Novčanu pomoć u iznosu od 50 KM u trajanju od 12 mjeseci ostvaruju porodilje koje nisu u radnom odnosu.

Ova vrsta pomoći dodijeljena je: u januaru za 190 porodilja, u februaru za 185 porodilja, u martu za 177 porodilja, u aprilu za 178 porodilja, u maju za 169  i junu za 164 porodilje.

Sredstva se isplaćuju u skladu sa Odlukom o novčanoj pomoći porodiljama koje nisu u radnom odnosu i Odlukom o dodjeli  jednokratne  naknade za porodilje  po rođenju blizanaca, trećeg i svakog narednog djeteta, usvojenim od strane Općinskog vijeća Novo Sarajevo.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...