Jelena Karleuša u policiji saslušana zbog propagande protiv MMR vakcine

Preporučujemo

Pjevačica Jelena Karleuša jutros je bila na saslušanju u beogradskoj policiji, zbog sumnje da je vodila propagandu protiv vakcinacije djece MMR-om.

Policija je po nalogu tužilaštva nedavno pokrenula predistražni postupak protiv više građana, među kojima je i  Jelena Karleuša, osumnjičenih da su vodili propagandu protiv MMR vakcine, kao i da su pozivali roditelje da ne vakcinišu djecu zbog njene navodne štetnosti.

Policija je do sada saslušala dramaturga i profesoricu Fakulteta dramskih umjetnosti Maju Volk, profesoricu Miru Sovilj, ljekara Todora Jovanovića, kao i pedijatra iz Zrenjanina Mirka Grubića.

Karleuša je, kako stoji u prijavi, izazivala paniku svojim objavama na društvenim mrežama o navodnoj štetnosti vakcine, koja djecu štiti od malih boginja, rubeola i zaušnjaka, prenosi Blic.

Ovo je drugo pozivanje poznate pjevačice na saslušanje u policiji kako bi obrazložila svoje aktivnosti na društvenim mrežama. Prvo saslušanje nedavno je izbjegla tako što je otputovala u Tursku.

Kada sve predistražne radnje u ovom slučaju budu okončane, nadležni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu odlučit će da li ima dovoljno dokaza da se pokrene istraga protiv svakog od njih pojedinačno.

Krivičnu prijavi protiv 43 osobe početkom februara pokrenula je grupa od 270 roditelja zbog širenja straha i panike od vakcina i pojave epidemije morbila, navociBlic.rs.

Najnovije

Uprkos zabrani, u Beogradu održan skup podrške Palestini

I pored toga što je današnji skup podrške Palestini u Beogradu zabranjen, grupa od oko 200 građana ipak okupila...