Jerlagić: Dodiku smeta što su Amerikanci saveznici građana Bosne i Hercegovine

Preporučujemo

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Amer Jerlagić oštro je osudio optužbe predsjednika RS-a Milorada Dodika na račun podrške Američke agencije za međunarodni razvoj Bosni i Hercegovini.

“Dok se Dodik uzda u Rusiju, koja ovdje ne radi ništa osim zaštite privatnih interesa, te podržava Dodikove govore mržnje preko svojih medijskih filijala, narod je gladan. Poslovnim ljudima potrebna je podrška i grant sredstva za lakše poslovanje. Šta treba da misle poduzetnici u RS-u. Da će im Dodikova poreska zakucati na vrata ako prihvate pomoć? Takvo zastrašivanje samo dodatno uništava ekonomiju ovog entiteta”, naveo je Jerlagić koji je istakao da je USAID bio ključni u obnovi povratničkih zajednica, kada je trebalo spajati struju u istočnoj Bosni.

- -

“Pomažu i danas lokalne zajednice širom RS kroz podršku dijaspori, poljoprivrednicima, energetskom sektoru, poduzetnicima, proizvođačima. Ako se pogleda dublje u rad naših institucija, evidentno je koliko tehničke podrške smo imali od Amerikanaca po svim pitanjima. To su stvari koje se ne vide, ali donose dobrobit običnom čovjeku.

Kada Rusija donese 2 milijarde u BiH bespovratne pomoći, onda ćemo razgovarati o tome s kim trebamo da se dogovaramo. Do tada je SAD jedan od vodećih iskrenih prijatelja naše domovine na svjetskoj areni, i mi ćemo uvijek raditi da zaštitimo taj prijateljski odnos, te zaštitimo odluke institucija države Bosne i Hercegovine”, zaključio je Jerlagić.

Najnovije

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude

Ne smiruju se reakcije na masakr u Gazi, svjedok kaže da su kamioni s hranom gazili ljude. Najmanje 112 Palestinaca...