- Advertisement -

Jerlagić: Krivične prijave protiv Hercega i Lasića

Preporučujemo

Predsjednik Stranke za BiH Amer Jerlagić pozvao je ministra sigurnosti Dragana Mektića i sve nadležne institucije da hitno reaguju i osiguraju transport izbjeglica do Salakovca, a da se svi odgovorni za blokadu uhapse i privedu na ispitivanje kako bi se utvrdili nalagodavci antidržavnog djelovanja na Ivanu.

“Također, tražim od Skupštine HNK da odmah pokrene sve procedure za smjenu Nevenka Hercega, premijera Vlade HNK i Ilije Lasića, policijskog komesara HNK, koji bi u pravnoj državi odmah bili smijenjeni. Uputit ćemo krivičnu prijavu protiv Hercega i Lasića, te tražiti da Tužilaštvo otvori istragu zbog zloupotrebe službenog položaja. Ako treba, mi ćemo – građani Bosne i Hercegovine, izaći na Ivan i zaštiti pravnu državu, i nećemo dopustiti da se o nadležnostima države Bosne i Hercegovine pregovara sa lokalnim funkcionerima, koji postupaju po nalogu Dragana Čovića i HDZ-SNSD saveza”, navodi se u saopćenju Amera Jerlagića.

Pročitajte:  SBiH: Sven Alkalaj je stub bh. diplomatije
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...