Jerlagić: Proglasiti Nikolića personom non grata Čengić: Neka se posveti pečenju rakije

Preporučujemo

Stranka za Bosnu i Hercegovinu najoštrije osuđuje današnje obraćanje Tomislava Nikolića u Banjaluci.  Izjavom da  „Za predsjednika Srbije dva najveća izazova su RS i Kosovo i Metohija. Ako je put da se RS i Srbija  približe i ujedine, od srca vam želim samostalnost i nezavisnost“, ponovo je potpirivao  separatističke tenzije u manjem bh.entitetu, saopćeno je iz ove stranke.

-Stranka za Bosnu i Hercegovinu očekuje  od zvaničnih institucija Bosne i Hercegovine, da bivšeg predsjednika  Republike Srbije zbog više puta ponovljenih separatističkih nakana, proglase personom non grata.

- -

Komentarišući izjavu Tomislava Nikolića Irfan Čengić, generalni sekretar Socijaldemokratske partije BiH, istaknuo je da je Nikolić politički istrošena ličnost, koja je mandat potrošila na gafove i pokazala neposjedovanje elementarnog znanja.

„Očito je da mu politika ne ide od ruke i takva persona, ismijana i u Srbiji odakle dolazi, nije vrijedna pažnje. Nikoliću bi pametnije bilo da se posveti pečenju rakije, jer samo to zna da radi u životu. Bosna i Hercegovina je nedjeljiva, međunarodno priznata suverena država. Nema nikakvog razlaza u BiH, niti mirnog, niti nasilnog.

Svaka priča o ukidanjima ili otcjepljenjima je samo predizborni ping-pong Izetbegovića i Dodika. Niti je ugrožena država, niti su ugroženi entiteti, niti su ugroženi narodi. Ovdje su ugroženi samo gladni, obespravljeni, izvarani i izigrani ljudi kojima se ovakvim personama pokušavaju dodatno zamazati oči, dok im izvlače novčanike iz džepova”, poručio je Čengić, koji je dodao kako se troše milioni KM na besmislene proslave, a stotine djece u RS nemaju novca za liječenje i hiljade mladih napušta taj entitet.

(index.ba)

Najnovije

TI BiH: Samovolja autoritarnog režima u Rs uvodi zemlju u opasnu neizvjesnost

Transparency International u BiH smatra da vladajuća većina u Republici Srpskoj usvajanjem Izbornog zakona RS, koji je suprotan Ustavu...