Jerlagić: Vinovnici stvaranja tzv. Herceg Bosne kažnjeni, projekti ostali

Preporučujemo

Posljednjih sedmica smo svjedoci nevjerovatnih pritisaka HDZ BiH i “nevladine organizacije” HNS za izmjenu Izbornog zakona BiH, koji je ništa drugo nego (de jure) uvođenje u treći entitet.

Vinovnici stvaranja tzv. Herceg Bosne na čelu sa Jadrankom Prlićem su kažnjeni za udruženi zločinački poduhvat, ali projekat na kojem su istrajavali izgleda da još nije umro, niti nestao u glavama aktuelnog rukovodstva HDZ BiH i HNS-a.

- -

Još gore stanje je ono koje gledamo i slušamo iz manjeg bh. entiteta, koje je jučerašnjim izjavama predsjednika tog entiteta Milorada Dodika i premijerke Vlade tog entiteta Željke Cvijanović da će pojačati kontrole “na granicima prema entitetu FBiH” , pokazalo da projekat za koji su politički i vojni autoriteti srpske strane za zlodjela u periodu 1992.- 1995. pesuđeni sa 1.111 godina zatvorskih kazni, i danas živi.

Jasno je da ne postoje entitetske granice, nego linije, ali Dodik i Cvijanović svjesno postavljaju tezu o granicama unutar suverene države BiH.

Baveći se ovim pitanjem svjesno skreću pažnju sa teškog ekonomskog stanja u tom entitetu i enormne zaduženosti entiteta RS.

Iznenađujuća je šutnja predstavnika međunarodne zajednice u BiH na izjave kojim se konstatno krši Dejtonski mirovni sporazum, većina konvencija Ujedinjenih nacija i evropska demokratska dostignuća, navodi se u saopćenju za javnost predsjednika Stranke za BiH Amera Jerlagića.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...