Jesse Eisenberg: Sarajevo je najinteresantniji grad!

Preporučujemo

Šestog dana Sarajevo Film Festivala, u Bosanskom kulturnom centru, počasni gost ovogodišnjeg festivala, Jesse Eisenberg, održao je masterclass.

Holivudski glumac i reditelj govorio je o svom djetinjstvu, o svojim glumačkim počecima, te budućim planovima. Naredni film koji snima je fiktivna priča o njemu i njegovom rođaku, a snimanje će se odvijati u Poljskoj. Eisenber je otkrio da uživa u teatru.

Bh. filmovi ostavili utisak na holivudskog glumca

Govorio je i o svojoj ljubavi prema glavnom gradu Bosne i Hercegovine. Sarajevo je najinteresantniji grad na svijetu, kaže Jesse.

Bosanskohercegovački filmovi koji su ostavili utisak na njega su Grbavica, te Quo vadis, Aida?. Njegovo predavanje izazvalo je veliko interesovanje, a među prisutnima bila je i bosanskohercegovačka režiserka, Jasmila Žbanić.

Američki glumac i reditelj dobitnik je nagrade Počasno Srce Sarajeva 28. Sarajevo Film Festivala.

Njegov rediteljski prvenac ”Nakon što spasiš svijet” izazvao je veliko interesovanje publike.

Film prati Evelyn, ženu koja je posvetila život pomaganju ljudima u nevolji, ali se ne uspijeva zbližiti sa svojim sinom Ziggyjem, internet-zvijezdom u usponu, koji je nezainteresovan za svjetske probleme. Ovaj emotivni film, čiji scenarij i režiju potpisuje Jesse Eisenberg, zabavan je i iznimno perceptivan portret majke i sina, koji su naizgled potpuno različiti, ali zapravo su puno sličniji nego što su to voljni priznati.

Najnovije

SNSD-ovi kandidati treći put zaredom izgubili Banju Luku

  Kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata za pojedinačnu funkciju je, na upravo završenim Općim izborima, ponovo izgubio Banju Luku, nekadašnji "bastion"...