Jezivi detalji razbojništva u Gornjem Vakufu: Odala tetku koju su pljačkaši ugušili jastukom

Preporučujemo

Potvrđena je optužnica protiv Ahmeda Imamovića (22) iz Zenice, koja ga tereti da je sa dvojicom saučesnika opljačkao Almasu Bilkić (70) iz okoline Gornjeg Vakufa, koja je tokom tog razbojništva ugušena jastukom.

Optužnica protiv njega otkriva kako je skovan plan napada na staricu, ali i kako je ona hladnokrvno ubijena 11. marta prošle godine, oko 20 sati.

Navodi se da je pljačka izvedena po nagovoru Edite Ramić, kojoj je Bilkićeva tetka. Edita je, kako piše, otkrila Imamoviću i Nedžadu i Zikretu Sarajliću raspored prostorija kuće gdje je starica stanovala.

Otišla je i korak dalje te im rekla da starica živi sama, da pije lijekove, da prima njemačku penziju te da kod sebe ima najmanje 30.000 KM, ali im je otkrila i kada joj tetka ide na spavanje. Oni su odlučili da plan realizuju.

Imamović je, navodi se, sa dvojicom Sarajlića opel korsom otišao u naselje Gornja Mahala, gdje je starica živjela, i to s navučenim fantomkama s prorezima za oči, kao i rukavicama.

Imali su i ljepljivu traku, kao i šrafciger i pajser za provaljivanje, a zatim su provalili u Almasinu kuću, popeli se na sprat te u kuhinji zatekli Bilkićevu kako spava na kauču.

“Odmah su joj prišli i koristeći ljepljivu traku Sarajlići su joj svezali ruke na leđa, kao i noge, a istovremeno je Imamović uzeo jastuk, opkoračio Bilkićevu te joj jastuk stavio na potiljak, a zatim snažno pritiskao s obje ruke njeno tjeme”, navedeno je u optužnici.

Dodaje se da su bili svjesni da takvim pritiskanjem glave svezanu staricu, koja nije mogla da se brani, mogu ubiti, a ona se ugušila.

Kako se navodi, poslije toga su ispreturali prostorije u kući te pronašli oko 3.500 KM, dvije novčanice od po 100 američkih dolara, kao i 50 eura. Plijen im je bio i zlatni nakit, odnosno slomljeno zlato, naušnica, prstenje bez kamena.

“Zatim su pobjegli korsom, a ukradeni novac međusobno podijelili, dok je zlato Imamović prodao u Zenici za 700 KM, pa su i te pare zajednički koristili, nakon čega je, zajedno sa Sarajlićima, 19. marta iste godine pobjegao u Holandiju”, piše u optužnici.

Inače, već je podignuta optužnica i protiv obojice Sarajlića, ali i Ramićeve. Tom optužnicom Imamović nije bio obuhvaćen, jer je u to vrijeme bio u Holandiji. Postupajući tužilac je predložio produženje pritvora Imamoviću. Nije saopšteno gdje se nalazi preostalih troje optuženih.

Izvor: Nezavisne

Najnovije

Bolnice sve krcatije, situacija kritična: Epidemija iz Ukrajine mogla bi se proširiti na cijeli svijet!

Bolnice i zdravstvene ustanove širom Ukrajine posljednjih se sedmica susreću s drastičnim povećanjem infekcija zbog otpornosti na antibiotike, zbog...