Jezivo upozorenje iz Moskve: Ukrajinci će patiti

Preporučujemo

Kremlj je u četvrtak saopćio da će Ukrajinci biti ti koji će patiti ako Velika Britanija ili ostale zapadne zemlje Kijevu pošalju borbene avione, dodavši da će Moskva nastaviti svoj vojni pohod u Ukrajini bez obzira koje oružje im Zapad pošalje.

Tokom posjete Londonu u srijedu, ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski pozvao je Veliku Britaniju da Kijevu isporuči napredne borbene avione u sklopu naredne faze isporuke zapadnog oružja ukrajinskim snagama.

Glasnogovornik Kremlja Dimitrij Peskov je rekao da će isporuka naprednih borbenih aviona po standardima NATO-a Ukrajincima donijeti samo dodatnu bol i patnju, uputivši kritike na račun NATO zemalja da preuzimaju “direktniju” ulogu u sukobu, prenosi Hina.

“Ovdje se ne radi ni o čemu drugom već sve većoj umiješanosti Velike Britanije, Njemačke i Francuske u sukob između Rusije i Ukrajine”, rekao je Peskov.

“Crta razdvajanja između indirektne i direktne umiješanosti polako nestaje. Možemo samo izraziti žaljenje i reći da će ti postupci pridonijeti eskalaciji napetosti, produžiti sukob i učiniti ga bolnijim za Ukrajinu”, dodao je Peskov.

Najnovije

Dodik ponovo u prijetećem tonu secesije RS: Ili vratite BiH na Ustav ili je neće biti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Gacku ponovo pričao o secesiji RS. On je, komentirajući pitanje imovine...