Još 7 polovnih trolejbusa na ulicama Sarajeva

Preporučujemo

Iako je premijer Kantona Sarajevo Edin Forto pri prezentiranju javnosti i medijima 100 dana rada Vlade najavio kupovinu 20 novih trolejbusa u vrijednosti od 10 miliona eura, još 7 polovnih trolejbusa uskoro će se naći na sarajevskim ulicama.

Za deset dana u promet će biti pušteno sedam novonabavljenih trolejbusa KJKP “GRAS”. Najavio je to danas ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Adnan Šteta koji je sa direktorom ovog preduzeća Avdom Vatrićem prisustvovao isporuci prva dva kupljena vozila.
Riječ je o polovnim vozilim koja će nakon provođenja najavljenih procedura biti puštena u promet. Vozila je kupilo preduzeće “GRAS” putem javnog poziva, sredstvima koje je obezbijedilo Ministarstvo, kazao je ministar Šteta.
Ministar Šteta tom prilikom nije naveo kolika je tačno starost ovih polovnih vozila, kao ni to da li su ona tehnički ispravna i ekološki prihvatljiva.

- -
Foto: Problemi sa dotrajalim trolejbusima u Sarajevu.(Izvor: Avaz 2018.)

Neredovan gradski prijevoz je jedan od najvećih problema sa kojim se građani Kantona Sarajevo susreću, što umanjuje kvalitet svakodnevnog života u prijestolnici BiH.
Pored toga, prekidi u odvijanju trolejbuskog i tramvajskog saobraćaja usljed padavina, poteškoće sa dotrajalim šinama i vozila koja su starija od dozvoljene granice samo su neki od problema ovog resora koji se moraju sistemski rješavati, no međutim o tome danas nije bilo riječi.

 

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...