Još jedna presuda u predmetu “Zadruga”, oduzeto pola miliona KM: Nihadu Biliću godina zatvora

Preporučujemo

Nakon prihvatanja sporazuma o priznanju krivnje, Kantonalni sud u Sarajevu osudio je na godinu dana zatvorske kazne Nihada Bilića, optuženog u predmetu “Zadruga” i “Zadruga 2” zbog krivičnog djela zloupotreba položaja ili ovlaštenja.

– Istovremeno, presudom je od firmi G-Call Centar i Best&Team oduzeta nezakonita korist u iznosu od ukupno 506.485,13 KM. Optuženi se tereti da je kao odgovorna osoba firmi G-Call Centar i Best&Team vršio nezakonite uplate na račun agencija za posredovanje u zapošljavanju Leading, Eslider i Witram za fiktivan angažman studenata. Ovlaštena lica agencija su novac uplaćen na račun agencija podizala u gotovini i umanjen za proviziju, putem posrednika, predavali Nihadu Biliću – saopćeno je iz Kantonalnog tužilaštva.

Predmeti “Zadruga” i “Zadruga 2” formirani su 2018. godine. Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo pretresli su tada desetke lokacija, uhapšen je veliku broj osoba zbog sumnje da su kao članovi organizirane kriminalne grupe, oprali više desetaka miliona maraka.

Faktor

Najnovije

Filmska potjera u BiH: Poznati prevarant policiji bježao 20 sati

Nedžad Velić (33) iz Cazina, za kojim je raspisano 13 potraga za razbojništvo i prevare, uhapšen je u Potkrajevima,...