Još se utvrđuju identiteti žrtava iz autobuske nesreće u Bugarskoj

preporučujemo

Nakon stravične nesreće u kojoj je poginulo 46 osoba većinom turista iz Sjeverne Makedonije u zapaljenom autobusu na auto-putu u zapadnoj Bugarskoj, još uvijek se utvrđuju identiteti preminulih. Sedmero preživjelih je prebačeno u bolnicu zbog opekotine. Radi se o strašnoj tragediji jer najveći broj stradalih su mladi ljudi, dvanaestoro djece mlađe od 18 godina, a drugi su starosti između 20 i 30 godina.

– Oni su u stabilnom stanju i van životne opasnosti –  kaže sjevernomakedonski ministar zdravlja Venko Filipče, koji je zajedno sa premijerom Zoranom Zaevim i šefom diplomatije Bujarom Osmanijem posjetio povrijeđene, prenose makedonski mediji.

Ministrica vanjskih poslova Albanije Olta Džačka kaže da su svi stradali u nesreći u Bugarskoj Albanci iz Sjeverne Makedonije.

U ovom momentu nema potvrde da ima državljana Srbije među putnicima, ali je na putovanju prošlo više autobusa. 

Direktor bugarske policije Borislav Sarafov kaže da su mogući uzroci nesreće greška vozača ili tehnička neipsravnost autobusa koja za sada nije utvrđena.

Bugarski ministar unutarnjih poslova Bojko Raškov izjavio je da je zaštitna ograda auto-puta probijena i da je moguće da je požar u autobusu izbio zadnjeg varničenja u kontaktu vozila sa ogradom.

Pročitajte:  Istražitelji otkrili kako se autobus u Bugarskoj zapalio i zašto ljudi nisu mogli izaći

Najnovije

Civilna zaštita KS izdala preporuke zbog najavljenih kišnih padavina

Kantonalni operativni centar civilne zaštite Kantona Sarajevo izdao je preporuke pravnim i fizičkim licima za preduzimanje preventivnih mjera zaštite...