Josip Pejaković hospitaliziran na KCUS-u: Tri dana se borio za život, pohvalio osoblje bolnice

Preporučujemo

Poznati bh. glumac Josip Pejaković hospitaliziran je prije pet dana na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Pejaković je jutros rekao kako je njegovo zdravstveno stanje teško, te kako je hospitaliziran zbog problema sa abdomenom i srcem.

- -

“Na KCUS-u sam hospitaliziran u nedjelju, poslije jedne intervencije u Travniku. Od tada sam ovdje na dvije klinike. Prvo sam imao jednu vrlo složenu operaciju na abdomenu i to je prouzrokovalo niz drugih problema u vezi sa srcem, zbog infarkta koji sam imao prije petnaestak godina. Borba za život trajala je tri dana i tri noći, i danas sam prvi put u situaciji da mogu normalno da razgovaram”, rekao je Pejaković u razgovoru sa Almirom Čehajićem Batkom na Otvorenoj mreži.

“Od prvoga ulaska u KUM u Sarajevu, ja sam obasut nevjerovatnom pažnjom. Ne zato što sam ja Josip Pejaković, nego zato što je to postao neki novi model ovdje. Ja ovu bolnicu ne mogu prepoznati. Bio sam pacijent ovdje i kad je bio direktor Gavrankapetanović, i kad je bio Mesihović i ostali. Sve te medijske hajke koje su provedene su do te mjere bile degutantne i neprimjerene pravom stanju. U ovoj bolnici se izgleda stvara prava baza za pravi klinički centar, gdje će svaki ljekar bez obzira na stručnost i njegovu sposobnost imati puni kapacitet da radi. Ta promjena je nastala sa ljudima koji su već bili tu. Nema više pita, nema ćevapa, nema ‘jahanja’ po krevetima… Ovdje je takva disciplina koju ja u životu još nisam vidio”, rekao je Pejaković naglasivši da ima potrebu da govori o stanju na KUM-u prije svega zbog pacijenata, ali i zbog sjajnih ljekara, sestara, tehničara koji rade u ovoj zdravstvenoj instituciji.

“U takvim okolnostima, kada se stvori baza, kada ne možeš ti šta hoćeš, nego šta možeš, ljudi trče oko pacijenata, ali ne Josipu Pejakoviću, nego i neni iz Pazarića i običnom svijetu, tri CT-a rade u tri dana da bi se došlo do prave dijagnostike… Ja strašno vjerujem u ovakav način rada. Nisam do sada želio da se izjašnjavam o medijskim aferama u vezi s KCUS-om. Ali kada se nađete sa one druge strane kao pacijent i postanete dio te priče, vjerujte mi na riječ, a ima puno svijeta koji meni vjeruje, da ništa od toga o čemu se pričalo nije bilo tako. Osoba koja je bila stavljena na taj stub srama nije predmetom moje pažnje. Ja govorim o običnom svijetu koji radi, o bolničarkama, sestrama, o ljekarima koji su nevjerovatni. Glavna uloga u cijeloj ovoj priči nije ni Klinički, ni ljekarski konzilij, glavna uloga je pacijent i sve je okrenuto prema njemu. Bravo!”, rekao je na kraju razgovora Josip Pejaković.

Najnovije

Ekspresno zakazana sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH na zahtjev SNSD-ovih zastupnika

Na zahtjev Kluba zastupnika SNSD-a u Parlamentarnoj skupptini Bosne i Hercegovine, zakazana je hitna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta BiH...