- Advertisement -

Joško Klisović: BiH može tužiti RH zbog mosta, ali vjerujem da će izgubiti

Preporučujemo

Zastupnik Socijaldemokratske partije u hrvatskom Saboru, Joško Klisović u emisiji N1 Studio uživo komentirisao je rezultate izbora u Bosni i Hercegovini.

Jedna od prvih poruka koju je poslao Željko Komšić nakon izbora za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda hrvatskog naroda  bila je da će Bosna i Hercegovina tužiti Hrvatsku zbog gradnje Pelješkog mosta.

“Prijetnja tužbom u trenutku dok nije ni preuzeo dužnost dovodi do stvaranje još lošijeg odnosa nego što ga sada Hrvatska ima s BiH. Ne vidim razloga da se na ovaj način krene u novi mandat”, rekao je Klisović i dodao kako je Komšić i kroz kampanju kritizirao Hrvatsku i Srbiju da se miješaju u politiku u BiH”.

Na pitanje ima li Bosna i Hercegovina šanse da tuži Hrvatsku zbog Pelješkog mosta, Klisović je kazao da može tužiti, ali da će vjerojatno izgubiti spor.

“Mislim da prvog temelja za tužbu baš i nema. Projekt Pelješkog mosta je u skladu s međunarodnim pravom i kao takav će se i realizirati. Bosna i Hercegovina može pokrenuti takav spor, ali vjerujem da će ga izgubiti”, kazao je Klisović i dodao kako bi takav spor donio velike troškove objema državama.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Zbog održavanja povorke ponosa potpuno ili djelimično obustavljanje saobraćaja: Evo kako će se danas odvijati javni prijevoz u Sarajevu

Zbog održavanja Treće bh. povorke ponosa danas u periodu od 12 do 21 sat će u određenim ulicama u...