- Advertisement -

Jovanović: Dodik je gotov, on politiku može voditi još samo s medvjedima na Grmeču

Preporučujemo

Čedomir Jovanović, predsjednik LDP-a i savjetnik člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića gostovao je uživo u programu OBN televizije.

Jovanović je govorio o političkoj krizi u Bosni i Hercegovini, komentirao sastanak predsjednika Srbije Aleksandara Vučića i člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te izrazio pesimizam kada je u pitanju rješenje političke krize u BiH u izbornoj godini.

Čedomir Jovanović je kazao kako je Dodikovo vrijeme prošlo te kako je lider SNSD-a svoju političku sudbinu zapečatio glasanjem u Narodnoj skupštini Republike Srpske, te kako je rekao: „Dodik svoju politiku može voditi još samo na Grmeču s medvjedima.“

Za lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića rekao je kako je sam priznao da je ustaša, upozorio da u zapadom dijelu Mostara još uvijek imamo ulicu zloglasnog ustaškog ministra Mile Budaka, te kako Čović godinama ponavlja mantru o legitimnom predstavljanju, podsjetivši kako su na proteklim izborima HDZ-ovi predstavnici u vlasti izabrani srpskim glasovima.

Jovanović je ukazao na opasnost kojom Dodik i Čović pokušavaju razbiti Bosnu i Hercegovinu, ali i kako se nada da do novog rata u BiH neće doći, jer smatra da se vrijeme iz aprila 1992. neće ponoviti.

Jovanović je osudio dolazak delegacije Vlade Republike Srbije na proslavu neustavnog dana Republike Srpske i poručio kako bh. pravosudne institucije drže ključ za rješavanje političke krize u BiH i odlazak političara koji žele razbiti Bosnu i Hercegovinu.

Pročitajte:  ZBOG ANTIDEJTONSKOG DJELOVANJA: CIK može odbiti ovjeru učešća Milorada Dodika i Dragana Čovića na izborima
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika Marša mira 2022.

Ovogodišnje pripreme za Marš mira 2022 koji se održava u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice teku...