JP “Lokom” o dezinformacijama stranke Narod i pravda: Konaković nije tražio korištenje dvorane na Dobrinji, već korištenje javne površine što mu je i odobreno

Preporučujemo

Povodom širenja “dezinformacija političkog subjekta Narod i pravda da im je zabranjen ulazak i održavanje predizbornog skupa u sportskoj dvorani na Dobrinji”, JP “Lokom” se oglasio sa saopštenjem.

Naime, ova stranka je na sinoćnjem skupu navela kako ih je načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić pismeno obavijestio da ne mogu koristiti sportsku dvoranu na Dobrinji.

Predsjednik stranke Elmedin Konaković je poručio kako ih takve opstrukcije nisu i neće pokolebati. Dodao je kako im je skup stranke zabranjen i u Hrasnici, ali su najavili okupljanje na otvorenom.

Saopštenje iz JP “Lokom”-a prenosimo u cjelosti.

“Politički subjekt Narod i pravda od Javnog preduzeća za upravljanje, zaštitu i održavanje objekata u vlasništvu Općine Novi Grad Sarajevo “LOKOM” d.o.o. Sarajevo nije tražio korištenje sportske dvorane na Dobrinji za održavanje njihovog predizbornog skupa.

Narod i pravda jedino se pisanim zahtjevom obratio za odobrenje održavanja skupa na javnoj površini, za što je Općina Novi Grad izdala odobrenje.

Ovaj politički subjekt podnio je zahtjev za korištenje dvorane „Ramiz Salčin“ za održavanje predizbornog skupa 5. oktobra, što mu je odobreno kao i drugim političkim subjektima koji su se obraćali sa ovakvim zahtjevom.

Iznenađeni smo izjavama predstavnika ove političke stranke, jer je širenje neistina u javnom prostoru krajnje neodgovorno. Pozivamo i medije da ovakve informacije provjere prije objavljivanja”, saopšteno je.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...