- Advertisement -

Južnokorejski mediji: Trump i Kim sastat će se u junu u Singapuru

Preporučujemo

Američki predsjednik Donald Trump i sjevernokorejski čelnik Kim Jong-un vjerojatno će se sastati u junu u Singapuru, navode u ponedjeljak medijska izvješća, dok traju nagađanja o tome gdje će se održati razgovori bez presedana dvojice kontroverznih predsjednika nakon zategnutih odnosa koji su poslije niza sjevernokorejskih nuklearnih pokusa i oštrih američkih reakcija dospjeli na ivicu rata.
Trump je tokom vikenda izjavio kako su dvije strane dogovorile mjesto i vrijeme susreta, prvog do kojeg će doći između njih, ali, nije naveo detalje u vezi s tim, piše index.hr.
“Uskoro ćemo i to objaviti”, kazao je Trump.
Ovaj jako važan susret na vrhu trebao bi se dogoditi “sredinom lipnja”, piše u ponedjeljak južnokorejski dnevnik Chosun Ilbo pozivajući se na diplomatske izvore koji citiraju Trumpova savjetnika za nacionalnu sigurnost Johna Boltona.
List dalje navodi kako je mogućnost da domaćin ovoga historijskog susreta bude Singapur “sve veća” nakon nedavnog susreta američkog predsjednika s predsjednikom Južne Koreje Moon Jae-inom u Bijeloj kući, ali, list u vezi s tim ne navodi nikakva detaljnija objašnjenja.
Kako javljaju lokalni mediji, Trumpov savjetnik Bolton sastao se krajem prošle sedmice u Washingtonu sa svojim južnokorejskim kolegom Chung Eui-yongom kako bi raspravili o planovima za održavanje susreta.
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...