Kabinet Đukanovića traži da se Božović protjera: Koristi tragediju da bi se lažno predstavljao

Preporučujemo

Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića saopćila je da je na adresu kabineta Predsjednika Crne Gore sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića dostavljeno pismo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

U saopćenju se navodi da se Božović predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

Dostavljeno pismo

– Na adresu kabineta Predsjednika Crne Gore danas je dostavljeno pismo predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića upućeno predsjedniku Đukanoviću povodom nesreće na Cetinju u kojoj je život izgubilo 11 lica, među kojima 2 djece, a 6 povrijeđeno.

Pismo je upućeno sa zvanične e-mail adrese Vladimira Božovića koji se predstavio kao ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori – navodi se u saopćenju Služba za informisanje Predsjednika Crne Gore.

Podsjetili su da je Božović odlukom Vlade Crne Gore u novembru 2020. proglašen personom non grata.

Lažno predstavljanje

– Današnji potez predstavlja još jedan čin nepoštovanja institucija Crne Gore. Neprihvatljivo je da i tragičan događaj na Cetinju, Vladimir Božović koristi da nastavlja sa svojom praksom lažnog predstavljanja i kršenja međunarodnih konvencija.

Kabinet Predsjednika Crne Gore će ovim povodom zatražiti određena postupanja od strane Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova, uključujući zabranu ulaska i napuštanje teritorije Crne Gore od strane V. Božovića.

Napominjemo da je pismo istog sadržaja drugi put u toku dana proslijeđeno sa zvanične e-mail adrese Ambasade Srbije u Crnoj Gori – zaključuje se u saopćenju kabineta Predsjednika Crne Gore.

Najnovije

Bliži se kraj egzodusu, ko je pobjegao, pobjegao je? “Nakon referenduma Kremlj ide korak dalje”

Ruski nezavisni portal Meduza, koji djeluje iz inostranstva, javlja da ruske vlasti planiraju zatvoriti granice za muškarce u dobi...