Kabinet predsjednika Turske: Sastanak je bio sadržajan, konstruktivan i produktivan

Preporučujemo

Portparol Kabineta predsjednika Republike Turske Ibrahim Kalin izjavio je da je sastanak turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana (Recep Tayyip Erdogan)  s članom Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem i predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem bio sveobuhvatan i konstruktivan.

“Sastanak je bio vrlo sadržajan, konstruktivan i produktivan. Naglašen je značaj trajnog očuvanja i jačanja mira i stabilnosti među Bošnjacima, Srbima i Hrvatima u Bosni i Hercegovini, kao i među svim narodima Balkana”, naveo je Kalin u saopštenju, prenosi TRT.

Dodao je da je tokom sastanka razgovarano i o političkim, ekonomskim i društvenim odnosima, kao i investicijama i zajedničkim projektima između ovih zemalja.

- -

“Detaljno je razgovarano i o zajedničkim projektima koji će biti provedeni na Balkanu, kao i o njihovom doprinosu za bezbjednost, mir, blagostanje i stabilnost regiona”, naveo je Kalin.

Naglasio je kako će Turska i u narednom periodu nastaviti razvijati i jačati odnose sa zemljama Balkana, prvenstveno s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom.

Najnovije

SIN ZLOČINCA RATKA MLADIĆA TVRDI: Moj tata je u lošem stanju, jedva se kreće, ima opasne aritmije…

Presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić, koji se nalazi u haškom pritvoru, i dalje je lošeg zdravstvenog stanja, jedva govori,...