Željko Komšić: Razmatra se krivična prijava protiv Alena Šeranića zbog formiranja parainstitucija

preporučujemo

Zastupnici Narodne skupštine bh. entiteta RS razmatraju Izvještaj o opskrbi zdravstvenih ustanova kisikom i Prijedlog zakona o Agenciji za lijekove i medicinska sredstva RS po hitnom postupku.

Prijedlogom zakona o Agenciji za lijekove RS predviđeno je da taj entitet ima sve dužnosti i nadležnosti Agencije za lijekove BiH, poput izdavanja dozvola za uvoz i promet lijekova, kontrole kvalitete, izdavanja certifikata i slično, prenijeli s mediji.

Riječ je o pokušaju uspostave parainstitucija, te razvlašćivanju jedne državne agencije, kao lakmus papir za nastavak udara na ustavno-pravni poredak države.

– Razmatra se mogućnost podnošenja krivične prijave protiv ministra zdravstva u Vladi RS (Alen Šeranić, op.a.) zbog pokušaja nezakonitog razvlašćivanja državne Agencije za lijekove i formiranja parainstitucije u vidu Agencije za lijekove i medicinska sredstva RS –  potvrđeno je za “Index” iz Kabineta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH.

Pročitajte:  Do kada će Komšić nositi breme kukavičluka bošnjačkih političkih elita?

Najnovije

Vukanović: Zašto ne uhapsite Đokića, držite ga kao psa na lancu

Poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović obratio se na današnjoj sjednici NSRS te upitao ministra unutrašnjih poslova...