Kad Rambo vrijeđa: Ramović poručio vijećnici Smailhodžić da ide na most prodavati košpe da isprosi više glasova

Preporučujemo

Predstavnici Naše stranke su širom Bosne i Hercegovine podnijeli inicijative koje zabranjuju i sankcionišu seksualno uznemiravanje u zakonodavnim tijelima, a kako bi poslali poruku svim ženama da se takvo ponašanje na radnom mjestu neće tolerisati. Inicijativa za izmjenu etičkih kodeksa zakonodavnih tijela ima za cilj eksplicitnu zabranu seksualnog uznemiravanja.

Do sada je usvojena u Starom Gradu, Gradu Sarajevu i Novom Sarajevu. Odbijena je jedino u Goraždu.

- -

A upravo u Gradskom vijeću Goražde, gotovo iz sjednice u sjednicu, vijećnica Naše stranke Aldijana Smailhodžić trpi najžešće verbalne uvrede i ponižavanja od gradonačelnika Muhameda Ramovića.

Ramović je prije nekoliko dana na sjednici uznemiravao Subašić poručujući joj da se vrati u Višegrad, odakle je izbjegla u ratu. Također, rekao joj je da prodaje košpice na mostu, jer će tako isprositi više glasova.

Prije nekoliko mjeseci, Ramović je prijetio vijećnici Smailhodžić, inače medicinskoj radnici, kako će je “premjestiti” u najudaljeniju ambulantu u Goraždu, uz opasku da je on njen šef.

(Index.ba)

Najnovije

U Turskoj ga veličaju a Grci pozivaju UEFA-u da kazni Džeku: Neprimjereno za njegovu karijeru

U prvom meču četvrtfinala Konferecnijske lige Fenerbahče je izgubio 3:2 na gostovanju od Olympiacosa, a jedna od najzapaženijih tema...