Kadeti sutra počinju nastup na EP-u: Moramo biti oprezni protiv kvalitetne Danske

Preporučujemo

U hotelu “Burleigh Court” u engleskom gradu Lafborou danas je održana press konferencija na kojoj su se predstavnicima medija obratili selektori timova iz grupe C Evropskog kadetskog prvenstva 2018.

Šef stručnog štaba U-17 reprezentacije BiH Zoran Erbez rekao je da je zadovoljan pripremama održanim prvo u Zenici, a potom u Engleskoj:

“Radili smo u odličnoj atmosferi i ekipa je spremna EP. Sutra nas očekuje meč sa Danskom koju dobro poznajemo. Radi se o kvalitetnoj ekipi koja zna šta hoće. Imaju dobre pojedince, brzi su i tehnički potkovani. Biće to teška utakmica bez obzira na to što smo ih pobijedili u elitnom krugu. Moramo biti oprezni ukoliko želimo da dođemo do pozitivnog rezultata”, rekao je Erbez.

Danski selektor Michael Pedersen očekuje bolju igru svog tima u odnosu na prethodni susret ovih selekcija.

“Pokušaćemo ovaj put da se bolje pripremimo za meč sa Bosnom i Hercegovinom jer smo u prethodnom susretu poraženi od njih. Sigurno je da želimo pobjedu, ali i protivnik razmišlja na taj način. Moramo u sutrašnjem meču pokazati mnogo više nego u elitnom krugu”, rejkao je Pedersen.

Susret između BiH i Danske igra se sutra u 13:30 sati na stadionu Univerziteta u Lafborou koji može da primi 3.400 gledalaca.

Susret će suditi Estonac Juri Frischer, a pomagaće mu Yuriy Tikhonyuk iz Kazahstana i Vytis Snarskis iz Litvanije. Četvrti sudija će biti Keith Kennedy iz Sjeverne Irske.

Najnovije

Salihamidžić ostaje bez vozačke dozvole?

Sportski direktor Bayerna Hasan Salihamidžić ići će na sud u Minhenu zbog prebrze vožnje, piše njemački list Bild. Salihamidžića...