Kadrovske promjene u UIO BiH: U Regionalnom uredu Sarajevo više nema rukovodilaca Bošnjaka

Preporučujemo

Kadar SNSD-a Zoran Tegeltija preuzeo je dužnost direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH 15. juna. Od tada do danas izvršene su brojne kadrovske promjene.

Tegeltija je donio novu odluku kojom u rukovodstvu Regionalnog ureda UIO Sarajevo više nema nijednog Bošnjaka. Regionalnim uredom Sarajevo ubuduće će rukovoditi Ana Mrnjavac i Mladen Zirojević, objavila je Istraga.

Podsjećamo, Zirojević je bio jedan od kandidata za direktora UIO BiH, ali je Tegeltija bio prvoplasirani ali i želja Milorada Dodika. Na utješnu nagradu Zirojević očito nije dugo čekao.

Kada je riječ o Anji Mrnjavac ona je dugogodišnja uposlenica UIO BiH. Predsjednica je Sindikata uposlenika UIO.

Prošle sedmice su reprezentativni sindikati institucija Bosne i Hercegovine, Sindikat Uprave za indirektno – neizravno oporezivanje, Savez sindikata policijskih organa u Bosni i Hercegovini i Sindikat državnih službenika i zaposlenika u institucijama Bosne i Hercegovine obratili se predsjedavajućoj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjani Krišto sa zahtjevom za otvaranje postupka kolektivnog pregovaranja.

Najnovije

Novi otkazi: Ledo gasi proizvodnju u BiH, bez posla ostaju 52 radnika

Nakon najava da Ledo gasi proizvodnju u BiH, stigla je i zvanična potvrda te informacije koju prenosi Biznisinfo. “Nakon pažljivog...