Kako se prijaviti i ko može učestvovati: FEDU takmičenje ”Najbolji pop rock vokal”

Preporučujemo

Festival dječije umjetnosti (FEDU) raspisuje poziv za učešće na takmičenju ”Najbolji pop rock vokal”, koje će biti održano u okviru četvrtog izdanja Festivala u maju mjesecu ove godine u sarajevskom BKC-u.

Pravo učešća na takmičenju imaju sva djeca uzrasta od 12-16 godina koji su državljani BiH.

- -

Prijave sa obaveznom biografijom kao i audio zapisom pjesme sa kojom se prijavljuje na takmičenje potrebno je poslati na e:mail adrese [email protected] ili [email protected] najkasnije do 8. aprila 2018.godine.

Kandidati koji ne posjeduju audio zapis mogu prisustvovati audiciji za takmičenje koja će biti održana 8. aprila u 14:00 sati u prostorijama Instituta za muziku, teatar i multimediju u ulici Ćumurija broj 6, prvi sprat.

Tri prve nagrade za najbolji pop rock vokal dodjeljivat će stručni žiri sastavljen od vodećih muzičkih pedagoga i estradnih imena iz BiH i Srbije, a pored takmičarskog u muzičkom dijelu programa učestvuju i specijalni gosti, pobjednici regionalnih takmičenja u pjevanju iz Srbije.

Takmičenje se relizira u saradnji sa iMTM iz Sarajeva, podružnice Rockschool iz Londona, pri kojem djeluje Pop Rock škola pjevanja, koja će jednom od najboljih takmičara omogućiti i besplatno školovanje. Pored navedenih nagrada na takmičenju će biti dodijeljena nagrada i za najbolju autorsku pjesmu.

- -

4. Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera koji njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije.

(Index.ba)

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...