Kako se prijaviti i ko može učestvovati: FEDU takmičenje ”Najbolji pop rock vokal”

preporučujemo

Festival dječije umjetnosti (FEDU) raspisuje poziv za učešće na takmičenju ”Najbolji pop rock vokal”, koje će biti održano u okviru četvrtog izdanja Festivala u maju mjesecu ove godine u sarajevskom BKC-u.

Pravo učešća na takmičenju imaju sva djeca uzrasta od 12-16 godina koji su državljani BiH.

Prijave sa obaveznom biografijom kao i audio zapisom pjesme sa kojom se prijavljuje na takmičenje potrebno je poslati na e:mail adrese [email protected] ili [email protected] najkasnije do 8. aprila 2018.godine.

Kandidati koji ne posjeduju audio zapis mogu prisustvovati audiciji za takmičenje koja će biti održana 8. aprila u 14:00 sati u prostorijama Instituta za muziku, teatar i multimediju u ulici Ćumurija broj 6, prvi sprat.

Tri prve nagrade za najbolji pop rock vokal dodjeljivat će stručni žiri sastavljen od vodećih muzičkih pedagoga i estradnih imena iz BiH i Srbije, a pored takmičarskog u muzičkom dijelu programa učestvuju i specijalni gosti, pobjednici regionalnih takmičenja u pjevanju iz Srbije.

Takmičenje se relizira u saradnji sa iMTM iz Sarajeva, podružnice Rockschool iz Londona, pri kojem djeluje Pop Rock škola pjevanja, koja će jednom od najboljih takmičara omogućiti i besplatno školovanje. Pored navedenih nagrada na takmičenju će biti dodijeljena nagrada i za najbolju autorsku pjesmu.

4. Festival dječije umjetnosti je prvi umjetnički festival za djecu u BiH internacionalnog karaktera koji njeguje autorski izraz za djecu i mlade, afirmira sve grane umjetnosti i razvija ljubav prema stvaralaštvu kod najmlađe populacije.

(Index.ba)

Najnovije

Zašto niko nije uhapšen zbog uništavanja Fabrike duhana Sarajevo?

Proteklih dana policija je uhapsila skoro kompletan menadžment jedine domaće farmaceutske kompanije Bosnalijek, usred svjetske pandemije koronavirusa čiji se...