Kako zapošljava gradonačelnica Benjamina Karić? – “Već u razgovoru sa kandidatima prije pismenog dijela stručnog ispita sam saznala da se već zna ko će biti primljen”

Preporučujemo

U hodnicima i čekaonicama uveliko se decenijama cvrkutalo kako se “džaba predaje na konkurs kad se zna ko će biti primljen.” U rijetkim situacijama se o tome javno govorilo, a ovog puta smo mogli čuti direktno i konkretno od sudionika šta se po hodnicima govori. Kako navodi politička komentatorica Elma Karišik, već je u razgovoru sa kandidatima prije pismenog dijela stručnog ispita saznala da se već zna ko će biti primljen.

 

- -

O tome je detaljno pisala na svom blogu. Kompletan članak možete pročitati OVDJE.

Agencija za državnu službu Federacije BiH je objavila javni konkurs za popunu radnih mjesta državnih službenika u Gradu Sarajevo za pet radnih mjesta:

1. viši stručni saradnik za prostorno uređenje u Odsjeku za urbanizam

2. stručni saradnik za komunalne djelatnosti

- -

3. stručni saradnik za najavu i praćenje realizacije sjednica radnih tijela Gradskog vijeća u Odjeljenju za stručne poslove

4. stručni saradnik za kabinetske poslove u Odjeljenju za kabinetske poslove

5. stručni saradnik za administrativne poslove u Odjeljenju za kabinetske poslove.

Detaljnije o konkursu pročitajte na ovom LINKU.

“Već u razgovoru sa kandidatima prije pismenog dijela stručnog ispita sam saznala da se već zna ko će biti primljen. Tvrdila je to kandidatkinja koju lično ne poznajem. Uvjeravala nas je pokazujući mobitel kao dokaz da je kontaktirala gradonačelnicu. Da bi mi ista osoba nakon pismenog, a prije usmenog dijela stručnog ispita, rekla da će biti primljena Amela Pašić Hodžić, pokazujući mi na tu kandidatkinju. A onda su stigli i rezultati usmenog dijela ispita, i zaista imenovana kandidatkinja ima najveći broj bodova.”, navodi Elma na svom blogu.

Karišik navodi kako nije krila razočarenje.

“Nisam krila razočarenje. Javno sam iznijela razočarenje gradonačelnicom Grada Sarajeva, nakon čega sam dobila bezbroj poruka što javno što privatno u kojima su sugrađani iznosili svoja saznanja o tom konkursu.”, kaže.

Potražili smo komentar od gradonačelnice Benjamine Karić, te nam je obećala kako će iznijeti svoje mišljenje o ovom slučaju. Rado ćemo ga objaviti.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...