Kampanja na Kosovu: Srbijanski proizvodi jednako meci, reagovali iz SAD

Preporučujemo

Američka ambasada u Beogradu objavila je video u kojem propagira otvoreno tržište, sa porukom “Otvoreno tržište, otvoren um, #SADznate”. U videu dvije osobe razmjenjuju srbijanski proizvod plazma keks i američki slatkiš sa kikiriki puterom Reese’s, uz rukovanje. Nedavno su influenseri s Kosova pravili video zapise sa srbijanskim proizvodima, uz poruku – da se bojkotuju.

U videu američke ambasade mogu se vidjeti iste dvije osobe, od kojih jedna sa polica uzima srbijansku travaricu, a druga američki viski, a iza njih ostaje flaša rakije šljivovice na kojoj piše Američka ambasada u Beogradu, sa zatvaračem u obliku srpske šajkače.

Američka ambasada je, po svemu sudeći, reagovala na video objave nekih kosovskih influensera na Instagramu u kojima osoba kupuje srbijanske proizvode, poput plazma keksa, medenog srca i drugih slatkiša, a kad ih otvori unutra nađe metke. Jasna je aluzija. Uz video ide poruka da se bojkotuju srbijanski proizvodi.

 

Najnovije

Predsjednica Evropskog parlamenta poručila Krišto: Sankcije Rusiji i Bjelorusiji provedite do kraja

Predsjedavajuća Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto, jučer i danas boravi u Briselu gdje će obaviti niz sastanaka...