Kandidat SDA Kenan Dautović je novi načelnik Travnika

preporučujemo

Kandidat Stranke demokratske akcije (SDA) u Travniku Kenan Dautović većinom glasova na prijevremenim izborima izabran je za načelnika ove općine.

Kako nam je potvrđeno, razlika je veća od 1.500 glasova. Zanimljivo, Dautovićev protukandidat Haris Kaniža je već čestitao protivniku na pobjedi.

“Zahvaljujem se svim stanovnicima općine Travnik koji su svoje povjerenje podarili Našoj travničkoj priči. Ostaje žal jer nikada nije bilo bliže. Nisam razočaran“, napisao je na Facebooku.

Dautović je svoju pobjedu proglasio u izbornom štabu koji je dobivao informacije od posmatrača s izbornih mjesta, a Stranka demokratske akcije nastavit će sa tradicijom svojih kandidata na načelničkoj poziciji.

Kandidat SDA ranije danas se zahvalio svima koji su ispunili svoje građansko pravo i koji su mu povjerili mandat načelnika.

“Do preuzimanja funkcije nastavit ćemo obilaziti privredne subjekte i građane, to je jedino obećanje koje sam dao u predizbornoj kampanji. Pripremat ću i realizaciju svoje izborne platforme koja treba da doživi susret s općinskom administracijom. Nakon toga, održat ću svoje temeljno izborno obećanje, a to je da ću sve svoje sposobnosti staviti u funkciju boljitka Općine Travnik. Od mene mogu očekivati samo rad, rad i rad”, kazao je Dautović.

Naglasio je da će akcenat staviti i na ravnomjeran razvoj općine jer je, kako kaže, obilaskom terena vidio da neka područja zaslužuju veću pažnju.

“Onoliko smo jaki koliko nam je jaka najslabija karika”, zaključio je Dautović.

Najnovije

Ispred vrtića u Novom Gradu autom udareno dijete, vozač pobjegao

Policija Kantona Sarajevo traga za nepoznatim vozačem koji je jučer ispred JU Djeca Sarajeva - vrtić ŽIŠ u ulici...