Kantonalno tužilaštvo TK: Zatražen pritvor za Eseda Velagića i Edisa Zukića zbog teških krađa

Preporučujemo

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona je Općinskom sudu u Gradačcu stavio prijedlog za određivanje jednomjesečnog  pritvora za Eseda Velagića (21) i Edisa Zukića (36) iz Gradačca zbog postojanja osnovane sumnje da su kao saučinitelji počinili produženo krivično djelo teška krađa. Velagić je osumnjičen i da je sam počinio jedanaest teških krađa.

Postoji osnovana sumnja da su Velagić i Zukić u periodu od avgusta do oktobra 2018. godine na području općine Gradačac zajedno izvršili šest teških krađa, provaljujući u kuće, dvorišta, ostave ili druge objekte i uglavnom krali bakrene dijelove kazana za rakiju  ili u jednom slučaju kazana  za kuhanje. Tako su sebi pribavili korist i oštetiti vlasnike za oko 10.000 KM.

- -

Velagić je također osumnjičen da je  tokom 2017. i 2018. godine izvršio još jedanaest teških krađa na području općine Gradačac, te u jednom navratu u Srebreniku, provaljujući u podrume, ugostiteljske objekte, prodavnice, kioske ili dvorišta i krao alate, tehničku robu, cigarete, hranu i druge vrijednije stvari. Tako je sebi pribavio korist i ošteti ovlasnike za iznos od oko 10.000 KM.

Pripadnici Policijske uprave Gradačac su osumnjičene lišili slobode  te su nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva. Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...