Kasumović posjetio novotvorene pogone preduzeća Ecocomfort

Preporučujemo

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i pomoćnica gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem Amra Mehmedić posjetili su danas omladinsko naselje u Nemili, gdje se od 1. aprila ove godine nalaze proizvodni pogoni preduzeća “Ecocomfort” d.o.o. Zenica.

U objektima godinama napuštenog naselja uz magistralni put M-17 trenutno 95 radnika proizvodi obuću za italijansko tržište.

- -

Vlasnik kompanije Fikret Ramović rekao je da u dva pogona u Zenici upošljavaju 130 ljudi koji proizvode tekstil i obuću, isključivo za inostrano tržište.

– U Nemili radimo oko tri mjeseca i naš plan je kompletnu proizvodnju izmjestimo u ove pogone, s ciljem zapošljavanja 200 radnika. Zahvalni smo gradonačelniku Kasumoviću i Gradskoj upravi koji su nam omogućili da u povoljnom poslovnom ambijentu stvaramo novu vrijednost – kazao je Ramović.

Istaknuto je da je u posljednjih dvadesetak godina Grad Zenica iz budžeta izdvojio stotine hiljada konvertibilnih maraka za električnu energiju, održavanje i staražarsku službu koja je osiguravala devastirano omladinsko naselje u Nemili.

Kasumović je naveo da u u Nemili, umjesto zapuštenog prostora sada ozbiljan investitor uz podršku Gradske uprave daje priliku za zapošljavanje velikom broju stanovništva Nemilskog sliva.

- -

– Radna snaga koja bi najteže dobila posao na tržištu rada, sada ima priliku da se zaposli i ima primanja. Zahvalio bih investitoru na povjerenju i želim mu, da dugo godina posluje s uspjehom i na zadovoljstvo svoje i naravno naših sugrađana, koji ovdje rade – poručio je Kasumović.

Grad Zenica je prije nepunih godinu dana izdvojio 41.000 KM za asfaltiranje 380 metara puta koji je omladinsko naselje spojio sa magistralnim putem M-17, čime su stvoreni preduslovi za razvoj privrede ali i bolje uslove života stanovnika Stare Nemile, saopćeno je iz Grada Zenica.

Najnovije

Elmedin Karišik i Seid Hadžibajrić ostaju u pritvoru

Kantonalni sud u Sarajevu ponovo je donio odluku o određivanju pritvora za vlasnika kompanije "Plaza Group" Elmedina Karišika i...