Kazahstanci objasnili zašto su odbili vize Zmajevima

Preporučujemo

Generalni sekretar Kazahstanskog nogometnog saveza (KFF) Azamat Serikovich u intervjuu za Vesti.kz pojasnio je situaciju s odbijanjem izdavanja viza za igrače reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Sanjin Prcić, Elvis Sarić, Dennis Hadžikadunić, Dario Đumić, Adi Nalić i Jusuf Gazibegović nisu dobili vize, kao i nekoliko članova delegacije.
Nakon problema s izdavanjem viza za igrače bh. reprezentacije te reagovanju predsjednika Vice Zeljkovića i kontaktima sa UEFA-om, reprezentativci Adi Nalić i Jusuf Gazibegović su naknadno dobili vize i sutra će se priključiti Zmajevima.

- -

“Učinili smo sve što zavisi od nas, nismo zaposlenici Ministarstva vanjskih poslova ili ambasade. Popis delegacije poslali smo migracijskoj službi Ministarstva unutrašnjih poslova, nakon čega smo dokumente predali ambasadi. U posljednja dva ili tri dana bili smo u kontaktu po ovom pitanju i pitali smo se zašto se to dogodilo. Rečeno nam je da u jednom od pasoša postoje mutne stranice, kao da je po njima prosuta voda i nije bilo mjesta za pečat. U nekoliko drugih slučajeva dokumenti za vizu predani su kasno”, kazao je Serikovich.

Na pitanje da li je Nogometni savez BiH tražio pomoć od njihovog saveza, kazao je:

“Obratili su se nama i UEFA-i, a odgovorili smo da pokušavamo pomoći na sve moguće načine. Slali smo pisma i uradili smo sve što je to u našoj moći. Ali, mi smo javna organizacija, a ne ambasada.”

Govoreći o optužbama da se KFF “osvetio” NS BiH jer su i kazahstanski igrači imali probleme s vizama prije utakmice u BiH, Serikovich je izrazio čuđenje takvim navodima.

- -

“Ako govorimo o našim igračima, uvrijeđen sam takvim optužbama, jer dokumente predajemo na vrijeme. Ne krijem činjenicu da su tada Alip i Pokatilov kasno dostavili svoje dokumente, ali postojali su objektivni razlozi, u trenutku podnošenja zahtjeva, igrači su bili u inostranstvu sa svojim klubovima”, izjavio je generalni sekretar Kazahstanskog nogometnog saveza.

Najnovije

Kuda plovi taj broj: SDP u Mostaru ne zna ni šta bi sa sobom, a kamoli sa NiP-om, razgovaraju sa SDA, a žele “sve”

Članovi SDP-a rijetko znaju na čemu su. Možda bi oni i znali, ali kud plovi brod Nermina Nikšića, a...