Kćerka Billa Gatesa udala se za milionera Nassara

preporučujemo

Jennifer Gates (25), kći Billa i Melinde Gates udala se u subotu poslijepodne za Nayela Nassara (30). Svečanost je održana na veličanstvenoj ceremoniji priređenoj na 124 hektara velikom imanju Gatesovih u Westchesteru u New Yorku.

Vjenčanje u subotu bilo je, zapravo, drugo jer je u petak održana tajna vjerska ceremonija s obzirom na to da je mladoženja, inače egipatski milioner i jahač, islamske vjeroispovijesti.

Privatna ceremonija vjenčanja po islamskim propisima održana je u petak uveče u bašti porodičnog imanja od 142 hektara u Sjevernom Salemu u New Yorku, gdje je veća ceremonija sa gostima zakazana za subotu popodne.

Foto: Profimedia

Mladenka je nosila vjenčanicu dizajnerice Vere Wang, a devet djeveruša bilo je odjeveno u tamno zelene haljine te su sve zajedno pozirale fotografima u romantičnom, jesenskom ugođaju prostranog imanja.

Foto: Profimedia

Među gostima, najraspoloženiji su bili roditelji mlade, Bill i Melinda.

Svadbeno slavlje počelo je oko pet sati popodne, a gosti su uživali u za tu priliku posebno izgrađenim i međusobno povezanim velikim staklenicima u kojima su posluženi prvo kokteli i druga pića, a zatim i večera te na koncu svadbena torta. Svadba je navodno koštala dva miliona dolara.

Foto: Profimedia

Najnovije

Šarović: Dodik se krije iza Republike Srpske i naroda

Izjava Milorada Dodika za britanski Guardian da će se u slučaju sankcija Zapada okrenuti Rusiji i Kini govori o...