Kćerka inspektora iz Brčkog ostaje u pritvoru, novom odlukom i on je završio iza rešetaka

Preporučujemo

Dvadesetpetogodišnja I. R. inače kćerka policijskog inspektora iz Brčkog ostaje u pritvoru još dva mjeseca, nakon što je nadležni sud prihvatio prijedlog tužilaštva.

Također, u drugostepenom postupku pritvor je određen i njenom ocu.Kako su kazali iz Tužilaštva Brčko distrikta, kćerki policijskog inspektora, koja se sumnjiči za prodaju marihuane, amfetamina i ekstazija, pritvor je produžen usljed opasnosti da će utjecajem na svjedoke ometati krivični postupak i da će ponoviti krivično djelo.”Tužilaštvo i Policija Brčko distrikta izveli su 16. januara operativnu akciju kodnog naziva ‘Dama’, koja je rezultirala razbijanjem organizirane grupe za promet opojnih droga, a kojom je rukovodila upravo I. R. Uhapšeni članovi ove grupe su nakon policijskog i tužilačkog zadržavanja pušteni da se brane sa slobode, dok je za I.R. Tužilaštvo predložilo određivanje pritvora”, naveli su iz tužilaštva.

- -

Kako je obrazloženo, ona je s ciljem sticanja finansijske koristi organizirala grupu za nabavku, prodaju, predaju, prijevoz, držanje i posredovanje u kupoprodaji opojnih droga Cannabis Sativa L, Amfetamin Speed i MDMA Extasy.

Najnovije

Ruski diplomata: ‘Zapad preko Bošnjaka želi pokoriti Srbe u BiH’

Stalni predstavnik Rusije pri UN-u Vasilij Nebenzja komentirao je situaciju na Balkanu te je za posljednja dešavanja i tenzije...