KCUS funkcioniše po sistemu red, rad i disciplina, sada se jasno znaju naši zadaci

Preporučujemo

Klinika za gastroenterohepatologiju KCUS u protekle dvije godine znatno je unaprijedila funkcionisanje, pravilnom reorganizacijom odjeljenja i rada uposlenika. Na ovaj način napravljene su uštede, a uposlenici su jednako opterećeni radnim obavezama. U narednom periodu menadžment KCUS planira preseljenje Klinike za gastroenterohepatologiju u Centralni medicinski blok (CMB), što će omogućiti ugodniji boravak bolesnika i uposlenika.

Glavna sestra Klinike Mevlida Gornjaković, DMS, ističe da su trenutno na Klinici smještena 34 bolesnika.

- -

„Klinika ima hospitalni i ambulantno-poliklinički dio koji je smješten u DIP-u. Služba poziva radi 24 sata za slučajeve urgentnih krvarenja koja su upućena iz Klinike urgentne medicine (KUM). U dnevnu bolnicu tri puta sedmično dolaze pacijenti koji primaju biološku terapiju“, rekla je glavna sestra Gornjaković.

Glavna sestra Gornjaković ističe da Klinika za gastroenterohepatologiju funkcioniše odlično kao i kompletan KCUS.

„ Na KCUS radim 34 godine. Bila sam glavna sestra DIP-a 23 godine, a godinu i po sam glavna sestra Klinike za gastroenterohepatologiju. Sada se jasno znaju naši zadaci. Funkcionišemo po principu „rad, red i disciplina“. To je ranije falilo na KCUS“, poručila je sestra Gornjaković.

Na Klinici radi 46 uposlenika od čega 11 doktora specijalista i četiri specijalizanta, 24 medicinske sestre i sedam radnika. U proteklih šest mjeseci hospitalizirana su 623 pacijenta, ambulantno je pregledano 7.342 i urađeno je 5.666 endoskopskih i dijagnostičko-terapijskih procedura.

- -

Prema riječima dr. Aide Saray, zamijenice šefice Klinike, preseljenje Klinike u CMB unaprijedit će rad uposlenika, a bolesnicima olakšati boravak u KCUS.

„ S obzirom na bliskost gastroenterohepatologije sa hirurškim granama nama će se olakšati rad, jer mi radimo intervencije koje su povezane sa abdominalnom hirurgijom. Svakodnevno smo u hirurškim salama sa našim kolegama. Medicinski timovi Klinike za gastroenterohepatologiju odlično rade svoj posao i nema zastoja u poslu. Trenutno su u toku godišnji odmori, a mi u kontinuitetu radimo u šest sala. Nismo smanjili broj procedura, sve funkcioniše besprijekorno“, kaže dr. Saray.

Glavna sestra KCUS Ernela Eminović, DMS, naglašava da se u KCUS u protekle dvije i po godine uradilo mnogo.

„Naši uposlenci su prezadovoljni. Dobili smo novu opremu za rad i nabavljamo još. Svi novi aparati, nove dijagnostičke i terapijske procedure rezultat su rada ovog menadžmenta. Primljeni su novi kadrovi i u toku je realizacija novih konkursa. Fuzijom klinika dobili smo bolje uslove za bolesnike, a uposlenicima je olakšan rad. Stalno idemo naprijed“, navela je glavna sestra Eminović.

Prof.dr. Izetbegović: Na ovoj Klinici ranije su uočeni brojni  nedostaci

Generalna direktorica KCUS prof. dr. Sebija Izetbegović zadovoljna je radom Klinike za gastroenterohepatologiju.

„Na ovoj Klinici ranije su uočeni brojni  nedostaci. Uveden je novi sistem rada koji daje bolje rezultate. Uposlenici klinike za gastroenterohepatologiju rade uspješno najsofisticiranije dijagnostičke i terapijske postupke. KCUS generalno funkcioniše mnogo bolje nego je bilo zatečeno. Ponosni smo na to, ali želimo da budemo još bolji“, rekla je prof. Izetbegović.

Najnovije

Modriča: U požaru u zdravstvenoj ustanovi stradala jedna osoba

Jedna osoba poginula je u požaru koji se tokom noći desio u jednoj javnoj zdravstvenoj ustanovi u Modriči. Kako je...