- Advertisement -

KCUS: Sve PCR analize uradimo u okviru 24 sata

Preporučujemo

Zbog čestih telefonskih poziva građana, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obavještava javnost da KCUS ima kapacitet laboratorijskog analiziranja 1.000 PCR uzoraka dnevno i da takvim tempom radi već dvije godine.

– Svakodnevno naše službe primaju uzorke uzetih testova bolesnika na raznim punktovima u Kantonu Sarajevo. KCUS sve rezultate, odmah po završetku analize, šalje u ustanove iz se upućuju, a obaveza tih matičnih ustanova je da obavijeste građane u roku od 24 sata – saopćili su iz KCUS-a.

Istakli su da nažalost, Domovi zdravlja, Opća bolnica “Prim.dr.Abdulah Nakaš” i ZZJZ KS još uvijek, ni nakon dvije godine nisu počeli da rade analize PCR testova i zbog toga građani moraju čekati duže svoj nalaz.

– KCUS nema kašnjenja u analizi dostavljenih uzoraka niti u saopćavanju rezultata matičnim ustanovama iz kojih se oni upućuju. Molimo građane da kontaktiraju svoje domove zdravlja za informacije – poručili su iz KCUS-a.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Kulaglić: Očekujemo od četiri do pet hiljada učesnika Marša mira 2022.

Ovogodišnje pripreme za Marš mira 2022 koji se održava u sklopu obilježavanja 27. godišnjice genocida nad Bošnjacima Srebrenice teku...