Kerim Mudželet pušten na slobodu

Preporučujemo

Kerim Mudželet, koji je u decembru 2016. godine osuđen na osam godina zatvora zbog izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginula državljanka Srbije Jelena Opričić, pušten je na slobodu. Kako Oslobođenje nezvanično saznaje, ova odluka je uslijedila jer Vijeće sarajevskog Kantonalnog suda, kojim predsjedava sudija Igor Todorović, nije donijelo novu presudu u roku od godine dana, a koliko je prošlo od momenta kada je Vrhovni sud FBiH ukinuo prvostepenu presudu.

Mudželet se na slobodi našao 19. aprila ove godine,  piše Oslobođenje.

- -

Presudom Kantonalnog suda u Sarajevu iz decembra 2016. godine, pored osuđujućeg dijela, Mudželetu je izrečena mjera zabrane upravljanja putničkim motornim vozilom tri godine. On je 9. juna 2015. na tramvajskom stajalištu kod zgrade Predsjedništva BiH, brzinom od 97 km na sat, jurio krajnjom lijevom trakom Titove ulice. Došavši na raskrsnicu Titove i Dubrovačke ulice, sijekući blagu krivinu, zakačio je trotoar, odbio se i počeo zanositi.

Najnovije

Dodik: Očekujem dvotrećinsku većinu u NSRS prilikom usvajanja Deklaracije

Predsjednik bh. entiteta RS Milorad Dodik rekao je da očekuje dvotrećinsku većinu prilikom usvajanja u Narodnoj skupštini RS, Deklaracije...