Kfor: Preduzet ćemo sve mjere za bezbjednu posjetu Vučića

Preporučujemo

Bezbjednosna situacija na Kosovu je mirna i stabilna i nema nikakvih znakova potencijalnih tenzija, izjavio je pukovnik Vinćenco Grasov, glavni portparol Kfora, koji dodaje da će misija preduzeti sve neophodne mjere da se omogući bezbjedna posjeta srpskog predsjednika Aleksandra Vučića.

Upitan kako komentariše odluku Vučića da zvanični Beograd prekine svu komunikaciju sa Kosovskom policijom, Kforom i ostalim međunarodnim organizacijama na Kosovu, Grasov je za list Danas rekao da Kfor ne komentariše politička pitanja.

 “U svakom slučaju, Kfor je uvijek imao odličnu saradnju i partnerstvo sa srpskim oružanim snagama, kako bi garantovao stabilnost u ovom regionu, i, naročito, duž administrativne linije”, rekao je on.

Grasov je naglasio da Kfor “ostaje spreman da pruži bezbjedno okruženje za sve građane Kosova, u skladu sa svojim mandatom”.

“Kfor će preduzeti sve neophodne mjere da se omogući bezbjedna posjeta srpskog predsednika Aleksandra Vučića, u bliskoj saradnji sa Kosovskom policijom i Euleksom”, poručio je Grasov.

Stefanović: Očekujemo od Kfora da obezbijedi Vučiću sigurnost

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da je bezbjednosna situacija na Kosovu i Metohiji uoči posjete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića složena i teška i da očekuje od Kfora da obezbijedi Vučićevu sigurnost, prenisi N1.

On je za RTS rekao da ako Kfor “želi da obezbedi sigurnost i bezbednost predsedniku Srbije, to može lako da uradi”.

Stefanović je kazao i da Vučić ne ide na Kosovo da drži “ratnohuškačke govore”, već da kaže šta je to što dobro za sve, šta je to što ljudima može da obezbijedi budućnost.

Najnovije

Dodik: Nećemo imati većinu u NSRS, a Cvijanović i Krišto bi bile tandem u Predsjedništvu BiH

Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je večeras da će kandidati ove stranke za pojedinačne funkcije na predstojećim opštim izborima...