Kikanović i Gordić pozvali navijače u Skenderiju: Faktor publike može biti presudan

preporučujemo

Kapiten košarkaške reprezentacije BiH Elmedin Kikanović izjavio je da je svjestan važnosti koju nosi utakmica protiv Belgije i da će pristup susretu biti od ključnog značaja.

Zmajevi u petak u dvorani “Mirza Delibašić” dočekuju Belgijance u utakmici trećeg kola kvalifikacija za SP u Kini 2019.

“Svjesni smo važnosti utakmice. i koliko je bino pobjeđivati kod kuće u ovom sistemu takmičenja. Belgija ima d0bru ekipu koja je dugo na okupu, a i protiv Francuske i protiv Rusije vodili su dvocifrenom razlikom. Sigurno je da će dati i više nego što mogu u ovom trenutku, a na nama je da odgovorimo na isti način. Faktor publike će možda biti presudan i ovim putem pozivam navijače da napune Skenderiju”, rekao je Kikanović.

Njegovo mišljenje dijeli i playmaker Nemanja Gordić. Igrač podgoričke Budućnosti kaže da BiH očekuje izuzetno teška utakmica.

“Belgija je uigrana i iskusnija ekipa od nas. Svi se nadamo da će Skenderija biti puna u petak i da će nas publika nositi, a na name je da odigramo najbolje što znamo”, rekao je Gordić.

M. I.

Najnovije

Odbrana na ročištu Alisi Mutap: Ako se sjeti, neće u pritvor, a ako se ne sjeti, ide u pritvor

Odbrana osumnjičenih u istrazi o navodnim nezakonitostima u istrazi uzroka smrti Dženana Memića smatra da je neosnovan zahtjev tužilaštva...