Klinika za ortopediju i traumatologiju: Tekst o pacijentu Haliloviću je zlonamjeran s ciljem da našteti KCUS-u, Klinici i prof.dr. Izetbegović

Preporučujemo

U vezi neistina koje su iznesene u printanom izdanju “Dnevnog avaza” od 30.11.2018.godine na strani 9., pod nazivom “Altijana Medić poručuje Sebiji Izetbegović: „Ne dam i oca”! Stručni kolegij Klinike za ortopediju i traumatologiju  se odmah telefonski očitovao i donio zaključak koji prenosimo u cjelosti:

U tekstu su iznesene neistine i laži, koje direktno utiču na rad naših uposlenika i pacijenata koji se liječe na Klinici za ortopediju i trumatologiju KCUS.Pacijent Dževad Halilović je apsolutno zbrinut po svim medicinskim pravilima na Trećem odjelu Klinike za ortopediju i traumatologiju i o njegovom zdravstvenom stanju se brine ekipa ljekara i medicinskih sestara na čelu sa prim. dr.Dariom Ivaniševićem.

- -

Izjava njegove kćerke:”Ortopedija je svijet za sebe.Tata nema svog doktora, nema nikoga koga ćete pitati, nemate pravo da pitate šta će biti s njim”, je apsolutno neutemeljena i vrijeđa sve uposlenike Klinike za ortopediju i traumatologiju, a naročito osoblje Trećeg odjela koje brine o zdravlju g-dina Halilovića.Također, spominjanje određenih lijekova govori u prilog neznanja i zle namjere jer se spomenuti lijekovi tipa “Andol” ne nalaze na Bolničkoj listi. Svi lijekovi sa Bolničke liste su dostupni svim pacijentima Klinike ukoliko to ljekari Klinike ordiniraju.

Da je navedeni tekst objavljen u listu „Dnevni avaz“ zlonamijeran sa ciljem da našteti ugledu generalne direktorice prof. dr. Sebije Izetbegović i osoblju KCUS-a, Klinike za ortopediju i traumatologiju i da se minimiziraju svakodnevni uspjesi menadžmenta KCUS a, govori i Izjava pacijenta napisana i potpisana svojeručno, kao reakcija na navedeni tekst kojom lično demantuje riječi svoje kćerke i navode iz gore navedenog članka.

Navedena potpisana izjava od strane pacijenta Dževada Halilovića kao odgovor i neslaganje sa gore naznačenim tekstom se nalazi u prilogu stava Stručnog kolegija Klinike, stoji u saopštenju koje u ime stručnog kolegija potpisuje šef Klinike prof.dr.Đemil Omerović.

- -

 

Najnovije

Elvedina Muzaferija u finalu spusta Svjetskog kupa u alpskom skijanju: Djevojka iz Visokog piše historiju bh. skijanja

Najbolja bosanskohercegovačka skijašica Elvedina Muzaferija sutra neće nastupiti na utrci spusta Svjetskog kupa u norveškom Kvitfjellu. Prije ovog vikenda,...