Klizačice iz Sarajeva priredile spektakl na zaleđenom Blidinjskom jezeru

Preporučujemo

Zaleđeno Blidinjsko jezero svake godine postaje poligon brojnih zanimljivih aktivnosti u podnožju Vran planine i Čvrsnice, a članovi kluba Association Loop Ensemble iz Sarajeva pretvorili su ga u veliko klizalište i pokazali svoje umijeće.

Prvi put su Park prirode Blidinje posjetili 2021. godine i kako piše Blidinje.net od tada uz želju, volju i adrenalin koriste svaku priliku uživati u klizanju i akrobacijama.

Iako je snažan vjetar na Blidinju njima to nije bila zapreka da pripreme spektakl na zaleđenom Blidinjskom jezeru i privuku pažnju mnogobrojnih prolaznika i gostiju Parka prirode Blidinje.

Pravili su figure, vijence, piruete, skokiće i na ledu Blidinjskog jezera proveli više od sat vremena, te izazvali radoznalost brojnih prolaznika, koji su se vidjevši ih na ledu, ohrabrili da siđu s ceste do zaleđenog jezera i naprave fotografije za uspomenu na predivne prizore, leda i bjeline Blidinjskog jezera.

Pravi zimski ugođaj iz Parka prirode Blidinje bez sumnje će i gosti iz glavnog grada naše zemlje ponijeti u lijepom sjećanju.

Jedinstvene trenutke za podsjetnik je ovjekovječila fotografijama i videosnimcima ekipe koja je bila s njima i sve pokrete pažljivo pratila.

No, to im kako su poručili neće biti razlog da ne dođu i narednog vikenda s novim idejama za izražavanje umjetnosti kroz klizanje na jedinstvenom ledu Blidinjskog jezerai da uživaju u svim čarima hercegovačke snježne ljepote..

Najnovije

Sjednica VSTV-a: Glavni tužilac Kajganić loše rezultate pripisao policiji

Prezentirajući izvještaje o radu, kao i rješavanju predmeta korupcije i organiziranog kriminala članovima Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, glavni...