Ko blokira dodjelu priznanja istaknutim policijskim službenicima Granične policije BiH?

preporučujemo

Prošlo je skoro tri mjeseca kako je Granična policija BiH dostavila Ministarstvu sigurnosti BiH imena policijskih službenika koji su zbog posebnih uspjeha u radu nagrađeni dodjelom odgovarajućih priznanja.

Priznanja su zlatne i srebrene policijske značke i medalje za hrabrost.

Nažalost, priznanja za 21 istaknutog policijskog službenika nikada nisu dodijeljena, jer ministar sigurnosti BiH Selmo Cikotić nije izdao potrebna rješenja, već je formirao komisiju koja nije zasjedala tim povodom.

“Rezultat je još jedno omalovažavanje policijskih službenika koji zbog lijene administracije ne mogu preuzeti nagrade koje su zaslužili”, rekli su za Klix.ba.

S obzirom na situaciju u vezi s koronom, prošle godine uopće nije bilo nagrađivanja policijskih službenika, pa su ove godine trebala biti obuhvaćena priznanja za 2020. i 2021. godinu.

Zakonom o Upravnom postupku je propisan rok za donošenje rješenja u roku od 30 dana, a u posebno složenim predmetima rok se može produžiti za još 30 dana.

Šta je tačan razlog da Ministarstvo sigurnosti BiH ne izdaje rješenja skoro 90 dana nije poznato, iako postoje spekulacije da je razlog i taj što nisu uvaženi prijedlozi za nagrađivanje koji su došli iz kabineta ministra sigurnosti.

Najnovije

Forto: Nije pokrenuta smjena dr. Bejtovića iz UO ZZO KS

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo razmatraju informaciju Ministarstva zdravstva o slučaju djevojčice Džene Gadžun koja je preminula nakon operacije u...