Ko krade kontejnere na Stupu: Nestalo 20 kontejnera za 20 dana

Preporučujemo

Na ovoj lokaciji je do prije par mjeseci bilo 6 i više kontejnera. Međutim spali su na dva od kojih je jedan skoro pa neupotrebljiv. Pored kontejnera se nalazi i znak na kojem piše: Zabranjeno odlaganje otpada kao i broj Eko telefona KJKP “Rad” za eventualne prijave odlagatelja otpada na nepredviđenim mjestima.

Na ovom mjestu se kako kažu stanovnici naselja Stup godinama odlaže otpad pored kontejnera. U pitanju je mjesto u neposrednoj blizini kuća kao i rijeke. Vrlo često je deponija mnogo veća, širi se nesnosni smrad, često se uoče glodari, te je potrebno da se otpad koji se tu nalazi bagerom pokupi.

Problematika leži u tome što su kontejneri zavučeni, sklonjeni od ceste i kao takvi idealni da odlaganje većih količina otpada kao i kabastog i drugog otpada kao što je građevinska šuta.

Kontaktirali smo Eko telefon, iznijeli probleme koje ovi stanovnici imaju. Iz KJKP “Rad” navode da se odvoz smeća vrši redovno međutim to nije prvi put da imaju ovakve zahtjeve.

Jedino što su poručili građanima jeste da ukoliko uoče bilo kakvo nepredviđeno odlaganje otpada na ovom području, da zapamte registarske tablice vozila ili uslikaju i da prijavu izvrše na sljedeći broj telefona: 033 660 000.

Razgovarali smo sa nadležnima u mjesnoj zajednici naselja Stup II. Oni navode da su podnijeli zahtjeve ispred mjesne zajednice zbog potrebe za novim kontejnerima, međutim iznose jednu neobičnu situaciju a to je da neko doslovno krade kontejnere. Naime u proteklih 20 dana nestalo je blizu 20 kontejnera.

Iz mjesne zajednice nam također navode da se u skorije vrijeme, od iduće godine, planira sakupljanje komunalnog otpada po pojedinačnim kantama koje će u saradnji sa Općinom Ilidža nabaviti.

Ono što se mole građani Stupa jeste da svoj otpad odlagaju propisno, da ukoliko uoče bilo kakvo odlaganje otpada koje nije u skladu sa pravilima kao i uništavanje i odvoženje kontejnera da isto prijave Eko telefonu 033 660 000 ili mjesnoj zajednici naselja Stup II na broj telefona 033 622 034.

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...